Algemene Fysiotherapie

Wat is algemene fysiotherapie?

 Algemene fysiotherapie richt zich op problemen die gerelateerd zijn aan bewegen. De algemeen fysiotherapeut helpt mensen die in het dagelijks leven niet goed kunnen functioneren vanwege een probleem met bewegen. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een blessure of door een ziekte of aandoening. De fysiotherapeut probeert de kwaliteit van bewegen én leven te verbeteren en indien relevant, arbeidsverzuim terug te dringen.

Bij welke klachten is algemene fysiotherapie nuttig?

 Algemene fysiotherapie is zeer veelzijdig en je kunt met zeer uiteenlopende klachten bij ons terecht. Denk bijvoorbeeld aan pijnklachten, krachtsvermindering, stijfheid (verminderde beweeglijkheid) en beperkingen in het dagelijks functioneren. Ook in het geval van problemen met bewegen t.g.v. ziekte of een aandoening of een blessure kun je bij ons terecht. Denk dan bijvoorbeeld aan aandoeningen en ziekten als artrose, beroerte, longklachten, hernia. Ook voor herstel na een operatie of botbreuk is de algemeen fysiotherapeut de aangewezen specialist om u te helpen.

Wat doet de algemeen fysiotherapeut?

Samen met de patiënt kijken we naar de klachten en welke problemen dit in het dagelijks leven oplevert. Aan de hand daarvan bepalen we wat de wensen van de patiënt zijn met betrekking tot herstel. Er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld, waarin rekening wordt gehouden met de wensen en lichamelijke mogelijkheden van de patiënt. Met verschillende behandeltechnieken, oefeningen en adviezen wordt geprobeerd om het vooraf bepaalde behandeldoel te behalen.

Daarnaast wordt de algemeen fysiotherapeut ook steeds belangrijker bij het helpen voorkomen van belemmeringen in het dagelijks bewegen.

 

Heeft u vragen of wil u een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op.